U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Liberaal christendom voor iedereen


Begin 2016 verscheen het boek 'Liberaal christendom. Ervaren, doen, denken'. Het trok meteen de aandacht, kreeg een aantal positieve recensies en is inmiddels aan een derde druk toe.

In Liberaal christendom presenteren elf auteurs van protestantse huize een hedendaagse vorm van geloven. Ze nemen de christelijke traditie serieus en ontvouwen haar waarde voor deze tijd, zonder de hakken in het dogmatische zand te zetten of te lonken richting atheïsme. Gezocht wordt naar een doordachte beleving van het geloof en een daaraan verbonden manier van leven.

Op dinsdag 20 februari 2018 geeft Wouter Slob (foto) een lezing over dit onderwerp in de doopsgezinde vermaning in Leeuwarden. Hij is co-auteur van het boek Liberaal Christendom. Wouter Slob (1965) studeerde theologie en filosofie. Hij is PKN-predikant van Anloo-Zuidlaren en bijzonder hoogleraar Theologie en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. De lezing begint om 19.30 uur en is voor iedereen toegankelijk. De entreeprijs is € 5,-. Opgeven kan  via  (058) 212 40 73 of via koster-dgl@kpnmail.nl

Discussieer mee