U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Leeuwarders vier uur zonder stroom: Liander geeft €35 compensatie

De duizenden Leeuwarders die woensdagavond meer dan vier uur zonder stroom zaten, krijgen automatisch €35 compensatie voor het ongemak van Liander en €20 extra voor elke extra vier uur zonder stroom.

0 Reacties
Oratmangoen vervangt Antonia tegen FC Eindhoven

Cambuur is de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen weekend werd er met 3-1 gewonnen van Almere City. Het is weer een nieuwe week dus ook weer een nieuwe tegenstander. De mannen van trainer Henk de Jong maken zich klaar voor het duel tegen FC Eindhoven.

0 Reacties
Let it glow: gratis energiecoach en vier ledlampen

Inwoners van de gemeente Leeuwarden met een laag inkomen krijgen vier gratis ledlampen als ze een energiecoach laten langskomen. Deze energiecoach gaat samen met de bewoner de woning door en geeft handige tips om de energierekening te verlagen.

0 Reacties
Feestje in Kameleondorp: schrijver Hotze de Roos zou zondag 100 jaar worden

Deze winter heeft het Kameleondorp een feestje te vieren. Dat wil het Kameleondorp graag vieren met alle lezers, liefhebbers en bezoekers van de Kameleon. Aanleiding is dat Hotze de Roos, schrijver van de Kameleonboekenserie, aankomende zondag 24 november 100 jaar zou zijn geworden.

0 Reacties
Samenwerking tussen Explore the North en Oerol in Natuurmuseum Fryslân

Voor het eerst kunnen festivalbezoekers van Explore the North ook in het Natuurmuseum Fryslân terecht. Daar is de audio-installatie Stemmen uit de Nacht te zien van podcastmaker Babette Rijkhoff en scenograaf Eva Koopmans. De installatie is ontstaan uit een samenwerking tussen Oerol en Natuurmuseum Fryslân en was deze zomer op Terschelling te zien. Onder de noemer ‘Oerol spoelt aan’ kunnen festival bezoekers nu ook in de stad genieten van werken en onderdelen van Oerol 2019.

0 Reacties
Accudief opgepakt in Leeuwarden

De politie kreeg vanmorgen om 4.15 uur de tip dat er accu's werden gestolen bij een bedrijf aan de Hortensiastraat in Leeuwarden. Om 5.15 uur vindt de politie de twee accu's in een woning. Een 54-jarige verdachte uit Leeuwarden is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

0 Reacties
Tresoar organiseert prijsvraag over 75 jaar vrijheid

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. We leven 75 jaar in vrijheid, maar wat betekent dat voor ons? Wat is vrijheid precies? Waarderen we de vrijheid nog genoeg? Wat is het effect van het vrij zijn voor ons? Fries historisch en letterkundig centrum Tresoar roept schrijvers en dichters op om over het thema ‘75 jaar vrijheid’ in het Fries, of een van de Friese streektalen, verhalen en gedichten te maken. Doe mee!

Meer nieuws
Naar het nieuwsoverzicht