U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

300 kinderen van Kids First COP groep rollen voor een rookvrije generatie – rondje Friesland

In de herfstvakantie gaan meer dan 300 BSO kinderen van Kids First COP groep “Rollen voor een Rookvrije Generatie”. Groepjes kinderen gaan met een grote oranje bal met daarop de tekst “STOP” rollen van BSO-locatie naar een prominente of veel bezochte plek in de desbetreffende vestigingsplaats. Dit gebeurt op een viertal routes binnen de Friese steden en dorpen. Het statement van deze actie is: Stop met roken, wij zijn de rookvrije generatie!

0 Reacties
Ook deze week geen treinen tussen Buitenpost en Groningen

In verband met werkzaamheden aan het spoor bij de Paterswoldseweg in Groningen rijden er ook deze week geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Er worden bussen in gezet. De werkzaamheden duren tot en met 28 oktober.

0 Reacties
Gezondheidsonderzoek kinderen in Friesland: meer water drinken, minder bewegen  

Friese ouders vinden dat de gezondheid van hun kind over het algemeen (zeer) goed is. Kinderen uit eenoudergezinnen en kinderen die opgroeien in een gezin met een lage sociaaleconomische status hebben wel veel vaker gezondheidsproblemen. De afgelopen periode onderzocht GGD Fryslân de gezondheid van de Friese kinderen.

0 Reacties
Karateka Jesse Swart overtuigende winnaar op Waterpoort Cup in Sneek

Karateka Jesse Swart heeft namens Karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens op zaterdag 20 oktober een eerste plek veroverd bij de Waterpoort Cup in Sneek. Het 16-jarige talent uit Hallum versloeg in zijn poule alle tegenstanders binnen de reguliere tijd.

0 Reacties
Het laatste Onvergetelijk Leesmoment over kinderboeken in Obe

Jeugdbibliothecaris Petra Aukema vertelt over het kunstzinnige meisje Lijsje Lorresnor die niet begrepen wordt door haar moeder.

0 Reacties
Anneke Adema nieuw raadslid PvdA

Na het voordragen van Hein de Haan als opvolger van Henk Deinum, treedt De Haan per direct terug als raadslid in afwachting tot de installatie als wethouder. Anneke Adema zal als nieuw PvdA raadslid aantreden.

0 Reacties
Moeizame zege Aris Leeuwarden tegen BAL Weert

Aris Leeuwarden wist zaterdagavond zijn derde zege (van de tot nu toe vier gespeelde wedstrijden) van deze competitie moeizaam over de eindstreep te trekken. De wedstijd tegen BAL Weert werd pas in het laatste kwart beslist.

Meer nieuws
Naar het nieuwsoverzicht
22 oktober 2018
22 oktober 2018