U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Luchtvaartdag Aviation Group Leeuwarden

Op zaterdag 9 november a.s. organiseert de Aviation Group Leeuwarden (AGL) weer haar jaarlijkse luchtvaartdag en -avond in zalencentrum De Fontein aan de Goudenregenstraat 77 te Leeuwarden.

Overdag kan iedereen kennis maken met de verschillende aspecten die deel uitmaken van de luchtvaarthobby, zoals het verzamelen van foto's en/of dia's, boeken en tijdschriften, bouwmodellen, emblemen, radiocommunicatie, vluchtsimulatie etc. Daarnaast zal er een doorlopende foto-/videopresentatie worden gehouden. Ook zal er een delegatie aanwezig zijn van de Stichting Dutch Starfighter Foundation (DSF), die al enige tijd actief is met de restauratie van een F-104G Starfighter van de Koninklijke Luchtmacht, met als doel om het toestel uiteindelijk weer te kunnen laten taxiën en mogelijk zelfs weer vliegen.
Tijdens het avondprogramma zal de DSF eerst een update geven van het restauratieproces van hun Starfighter en daarna zal voormalig jachtvlieger Gerhard Westerdijk een presentatie geven over zijn ervaringen met o.a. de F-104 Starfighter, het toestel waarmee hij een aantal jaren vloog vanaf de Leeuwarder vliegbasis. Hierbij komt o.a. zijn bijdrage aan de beëindiging van de treinkaping bij De Punt op 11 juni 1977 uitgebreid aan bod.
Aanvang luchtvaartdag: 12.00 uur
Avondprogramma: 19.30 uur
Toegang: gratis

Discussieer mee