U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

LUNA en Media Art Festival verplaatst naar 2021

Het Leeuwarden Urban Night Adventure (LUNA) en het Media Art festival gaat dit jaar niet door. De twee evenementen die eind november tot begin december plaats zouden vinden, kunnen door de aangescherpte coronamaatregelen niet georganiseerd worden.

De maximale groepsgrootte van 30, het verbod op evenementen en de nadrukkelijk oproep van de overheid om het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken zijn voor de organisatie reden om beide festivals te verplaatsen naar volgend jaar. De geplande thema-avonden gaan wel door en zullen deels online plaatsvinden.

Directeur van Media Art Friesland, Andrea Möller: "Met pijn in ons hart hebben we moeten besluiten om beide evenementen op te schuiven. We zijn lang in de maakbaarheid blijven geloven, omdat ze ruim van opzet zijn en grotendeels in de openlucht plaatsvinden. Zelfs nu zou het theoretisch nog denkbaar zijn om door te gaan, om zo ook een ‘klein beetje licht in de duisternis te brengen’. Wij willen echter vooral gehoor geven aan nu zo weinig mogelijk bij elkaar te komen, zodat we samen het virus in kunnen dammen. Het organiseren van een aansprekend publieksevenement zoals LUNA, hoe corona-proof ook, past daar niet bij. Het Media Art Festival zou haar karakter als belangrijk moment van ontmoeting tussen jong nationale en internationale kunstenaars verliezen."

LUNA, een driedaags publieksevenement in de openbare ruimte langs regionale en internationale (licht)kunstwerken, zou plaatsvinden van 26 tot en met 28 november. Het Media Art Festival, een expositie en programma rond jonge nationale en internationale (media)kunstenaars met als hoogtepunt de Young Master Awards, was gepland van 20 november tot en met 6 december.

Online thema-avonden
Het geplande programma rondom het thema ‘Hier en Nu’ gaat, in aangepaste vorm, wél door. Op 24 november, 1 december en 3 december organiseert Media Art Friesland in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool drie online-avonden vol discussie en artistieke inspiratie over de thema’s ecologie, economie en sociologie.

Nieuwe datum
Samen met het team, de kunstenaars, producenten en leveranciers richt Media Art Friesland zich op een nieuwe datum voor LUNA en het Media Art Festival in het voorjaar van 2021.

Discussieer mee