U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Maarten van Rossem over Leeuwarder minderwaardigheidscomplex

"Die Oldehove is typisch voor een dorp met een minderwaardigheidscomplex. Dat het symbool van je stad een scheve klont is.’’ Dit zei Maarten van Rossem onlangs tijdens een aflevering van 'De slimste mens'.  In het radioprogramma Lokaal Vandaag van omroep LEO Middelsé verduidelijkte de bekendste historicus van Nederland donderdagmiddag zijn uitspraken. Maarten heeft helemaal geen hekel aan Leeuwarden. "Het is gewoon een ironische plaagstootje. Heel provinciaals Nederland heeft een minderwaardigheidscomplex ten opzichte van de Randstad."

Onderzoek leert dat de Friezen de gelukkigste mensen van Nederland zijn. "Dan is het helemaal onbegrijpelijk dat de Friezen zich druk maken over mijn opmerkingen."

Maarten en Vincent van Rossem waren eerder dit jaar niet enthousiast over Leeuwarden in een aflevering van ‘Hier zijn de Van Rossems'. Ze stoorden zich aan het gebruik van het Fries en hadden geen waardering voor de Achmeatoren. Van Rossem wijst erop dat ze wel waardering hadden voor het Fries Museum, het stationsplein en de Prinsentuin. Waarom lichten de Friezen alleen de negatieve opmerkingen eruit? Dat is weer dat minderwaardigheidscomplex.

Lokaal Vandaag  is elke werkdag te beluisteren tussen 17.00-18.00 uur. Het programma wordt uitgezonden via 106.1 en 105.3 FM. Ook via de website www.leomiddelse.nl is het programma te beluisteren.

Discussieer mee