Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Medewerkers PI Leeuwarden terecht ontslagen om verzwijgen relatie

Twee medewerkers van de PI Leeuwarden zijn terecht ontslagen, zo heeft de rechtbank in Groningen besloten. De twee hadden een privérelatie en deden daar geen melding van bij hun werkgever.

De gevangenis ontzegde de twee in april 2019 de toegang omdat er vermoedens waren dat ze niet eerlijk waren geweest over hun relatie. Ze werden in september dat jaar ontslagen.

De twee tekenden beroep aan omdat er volgens hun geen liefdesrelatie was: ze deelden een woning om financiële redenen. Wel hadden de twee een vriendschappelijke relatie. Maar volgens de rechter waren hun levens zo met elkaar verwikkeld, dat ze alsnog melding hadden moeten doen.

Risico's
"Doordat eiseres geen melding heeft gemaakt van haar relatie met heeft zij haar leidinggevende de gelegenheid onthouden om een inschatting te maken van de risico’s daarvan voor het werk en de onderlinge verhoudingen binnen het team en om daarop te kunnen sturen", zo oordeelt de rechtbank.

Daarnaast hadden de twee informatie over collega's die contrabande naar binnen zouden brengen. Dat meldden ze pas in maart 2019 bij hun werkgever.

Discussieer mee