U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Meervoudig wereld- en Europees kampioen Dimitrov in Stiens

Valeri Dimitrov is twintigvoudig Europees full-contact karatekampioen en winnaar van drie wereldtitels. Vrijdag 24 september geeft Dimitrov een masterclass in Stiens aan leerlingen van Karatevereniging Iryoku.

De gastles van de Bulgaarse topvechter in het Shinkyokushin Karate maakt deel uit van de Valeri Dimitrov-dojotour langs een aantal scholen in Nederland. De speciale training vindt plaats in Sporthal It Gryn en begint om 17.30 uur.

Dimitrov (39) is een ware Kyokushin-legende. Hij werd sinds 2001 twintig keer op rij Europees kampioen kumite (gevecht met tegenstander), zo ook dit jaar. Daarnaast veroverde hij drie wereldtitels in zijn gewichtsklasse. Bij het wereldkampioenschap zonder gewichtscategorieën, dat eens in de vier jaar in Tokio wordt gehouden, stond Dimitrov meerdere keren op het podium. Bij het laatste 'open WK' in 2019 eindigde hij als vierde. Net als bij onder meer het turnen is er een techniek naar hem vernoemd; de Valeri Kick.

Gezien zijn kennis, ervaring en aimabele persoonlijkheid wordt een hoge opkomst verwacht. Zaterdag 25 september sluit Dimitrov zijn dojotour af op Sportcentrum Papendal in Arnhem.

Discussieer mee