U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Meisje van vijftien jaar onwel geworden tijdens uitgaan

Een meisje van vijftien jaar moest zaterdag worden afgevoerd naar het ziekenhuis MCL. Het meisje was onwel geworden na te veel drankgebruik op een scholierenfeest.

De scholiere was op een afterparty van de Grote Fuif van het stedelijke gymnasium die werd gehouden in de Harmonie. De afterparty en de Grote Fuif waren georganiseerd door de Leeuwarder Gymnasiasten Club. De afterparty vond plaats in Club Red op het Ruiterskwartier. Het meisje was op beide feesten aanwezig,

De politie kreeg die nacht een melding binnen over een meisje dat onwel was geworden. Rector Niesje Mooiman van het Stedelijk Gymnasium liet in eerste instantie weten aan het Friesch Dagblad dat hij vindt dat het de schuld van Club Red is en dat hij vindt dat er dan ook er gefaald is aan de deur. Later kwam de rector daar op terug en zegt geen verwijt te willen maken aan de discotheek, iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid.  Het meisje zit overigens niet op het Stedelijk Gymnasium volgens de school.

Maar dan is de vraag, hoe komt zoon jong meisje aan drank? Volgens Club Red had het meisje haar BH gevuld met kleine flesjes drank. Eigenaar van de club Sander van Essen zegt dat ze die dan op de toilet zou hebben opdronken, de BH is de enige plek waar we niet mogen fouilleren zegt hij.

De gemeente Leeuwarden is in gesprek geweest met de club. Of er maatregelen worden genomen is niet duidelijk.

 

Discussieer mee