Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Metaalsector legt werk voor derde keer in drie maanden tijd neer

Er wordt maandag opnieuw gestaakt in de metaal- en technieksector. De werknemers leggen voor de derde keer in drie maanden tijd het werk voor 24 uur neer.

De stakers komen maandag bij elkaar op de parkeerplaats van de Groene Ster voor een soort drive-through staking. In verband met corona kunnen er geen toespraken worden gehouden en is er verder geen bijeenkomst. Wel krijgen de stakers de mogelijkheid om zich officieel in te schrijven als staker en krijgen ze een actiemok. Daarop staat "Niet mokken, maar dokken."

FNV Metaal regiobestuurder Wilma Nieveen: "Niemand begrijpt dat de werkgevers nog steeds niet over de brug willen komen. Met een belabberd loonbod van gemiddeld slechts 1,4% procent en tal van verslechteringen op veel terreinen blijven de werkgevers nog altijd een nieuwe cao in de metaal en techniek blokkeren." Des te opmerkelijker volgens Nieveen omdat de sector zit te springen om vakmensen.

De cao van de sector is in oktober afgelopen. Sinds die tijd zijn er meerdere estafettestakingen geweest; in december legden werknemers in Leeuwarden het werk ook neer.

Discussieer mee