Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Milan Smit bezorgt Cambuur op de valreep een punt

SC Cambuur heeft in eigen huis een punt gepakt tegen RKC Waalwijk. Diep in blessuretijd bepaalde invaller Milan Smit de eindstand op 1-1.

Bij Cambuur een wijziging in de opstelling in vergelijking met de Friese derby tegen sc Heerenveen van afgelopen zondag. Sekou Sylla nam de linksbackpositie over van David Sambissa.

Cambuur had het lastig in de beginfase. RKC kon de bal goed in de ploeg houden en zette de Leeuwarders vast op eigen helft. De eerste grote kans was echter voor Cambuur. Jamie Jacobs kwam vrij in het strafschopgebied, maar hij produceerde een rollertje.

Daarna kwam Cambuur langzamerhand beter in de wedstrijd. Net voor de rust had Issa Kallon de Leeuwarders ook op voorsprong moeten zetten. Op een paar meter van de goal lukte het de kleine aanvaller echter niet om zijn hoofd goed tegen de bal te zetten.

Cambuur begon sterk aan de tweede helft. Dat leverde direct een doelpunt op: Roberts Uldrikis tikte een voorzet van Sylla binnen, maar de Letse aanvaller stond buitenspel.

RKC op voorsprong

RKC had het hoofd er weer bij naar het buitenspeldoelpunt. De ploeg uit Waalwijk werd gevaarlijk via Finn Stokkers en Richard van der Venne, maar doelman Sonny Stevens en de lat wisten een doelpunt te voorkomen.

In de 69ste minuut liet Saïd Bakari een grote kans op de 0-1 liggen. Hij schoot van dichtbij wild over. Maar enkele minuten laten zou de goal wel vallen: het schot van Yassin Oukili werd nog gekeerd door Stevens, maar de bal caramboleerde via Doke Schmidt in de goal: 0-1.

Het Cambuurstadion dacht in de 77ste minuut dat de gelijkmaker in de touwen lag. Uldrikis ging ook alleen op doelman Etiënne Vaessen af, maar de spits schoot de bal in het zijnet.

Geen 0-2 maar toch nog 1-1

Hans Mulder leek RKC Waalwijk in de slotfase naar de overwinning te koppen. Zijn inzet werd op het laatste moment echter nog aangeraakt door Michiel Kramer. Na een lang beraad van de VAR bleek dat hij dat vanuit buitenspelpositie deed.

Diep in blessuretijd kwam Cambuur op gelijke hoogte. Invaller Milan Smit kopte de bal na een hoekschop achter Vaessen. Daarna werd er niet meer gescoord. Cambuur heeft nu 35 punten en staat voorlopig twaalfde.

Discussieer mee