Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Milan Smit tekent eerste profcontract bij Cambuur

SC Cambuur heeft aanvaller Milan Smit vastgelegd voor de komende twee jaar. Smit speelde al voor de Leeuwarder club, maar had nog geen profcontract.

De 19-jarige Smit begon het seizoen als vierde spits bij Cambuur, maar nadat Sam Hendrik werd verhuurd aan De Graafschap en Tom Boere geblesseerd raakte, was Smit zomaar de eerste vervanger van Roberts Uldrikis.

In vier invalbeurten speelde Smit in totaal zestig minuten voor Cambuur. Op 6 mei, in de thuiswedstrijd tegen RKC, kopte hij in blessuretijd de 1-1 binnen.

Smit zat bij FC Twente in de jeugdopleiding en later ook bij Heerenveen. In 2020 maakte hij de overstap naar de opleiding van Cambuur.

Zelf afgedwongen

Technisch manager Foeke Booy ziet het wel zitten in Smit en geeft hem daarom nu zijn eerste profcontract. Smit tekent voor twee jaar met de optie voor nog een jaar.

"Milan heeft dit helemaal zelf afgedwongen met zijn prestaties", zegt Booy. "Hij beschikt over veel voorwaarden en ook de wil om te slagen als profvoetballer en op termijn een basisplek af te dwingen. Daar gaan we samen stap voor stap naar toewerken."

Discussieer mee