U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

MindUp en Zienn werken samen in Time-out regeling

MindUp, onderdeel van GGZ Friesland, en Zienn zijn maandag gestart met de pilot ‘Time-out regeling voor cliënten beschermd wonen in Friesland’. Wanneer een cliënt een time-out krijgt en de locatie tijdelijk verlaat, wordt gebruik gemaakt van elkaars aanbod om de cliënt ook bij een time-out van goede zorg te voorzien.

Soms is een time-out nodig, voor cliënt en zijn of haar medebewoners In een beschermd wonen locatie kunnen situaties ontstaan waarbij het voor zowel een cliënt als voor de medebewoners nodig is dat hij of zij tijdelijk de voorziening verlaat. Ze krijgen dan een time-out. Dit kan ook als sanctie worden opgelegd. Hierbij is het belangrijk dat de zorg die de cliënt nodig heeft geborgd blijft. 

Locatie verlaten maar wel in zorg blijven Met de time-out regeling verlaat een cliënt voor maximaal 14 dagen de locatie van Zienn of MindUp. Er wordt een plek gezocht in het aanbod van de andere organisatie. Zienn en MindUp zijn de twee grootste aanbieders van beschermd wonen in Friesland. Gezamenlijk hebben de organisaties hier 17 beschermd wonen locaties. 

“Met deze time-out regeling kunnen we de zorg voor cliënten continueren wanneer iemand de locatie tijdelijk moet verlaten, bijvoorbeeld door een sanctie. Ze verlaten de locatie maar blijven in een beschermde omgeving met de hulp die ze nodig hebben.” aldus Marita Schreur, bestuurder van Zienn. 

Samenwerken voor de cliënt MindUp en Zienn willen met deze pilot de zorg die een cliënt nodig heeft continueren, ook wanneer een cliënt een time-out krijgt en een locatie tijdelijk moet verlaten. 

Ingemarit van der Wal, directeur MindUp: “Deze pilot duurt een jaar, vervolgens gaan we de werkwijze evalueren. Het uiteindelijke doel is om de time-out regeling in de toekomst breder te trekken zodat er nog meer zorgaanbieders in Friesland meedoen en de zorg voor cliënten altijd geborgd blijft.”. 

Vandaag hebben de organisaties de overeenkomst van de pilot getekend (zie foto).

Discussieer mee