U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Mogelijk 1 september weer fans bij Cambuur

Hoewel de planning voor de competitie nog gemaakt moet worden lijkt het erop dat Cambuur vanaf 1 september weer voor publiek mag voetballen. Maar hoe precies is nog onduidelijk.

Volgens diverse media gaat het kabinet vanavond bekend maken dat er na 1 september supporters bij een wedstrijd in het betaald voetbal mogen zijn. Mits er voldaan wordt aan de 1,5 meter regelen en er niet wordt gezongen. Na verwachting kunnen clubs dan een derde van de normale capaciteit toelaten. Voor Cambuur zou dit neerkomen op ongeveer 3500 supporters.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, bevestigd ook supporterscoördinator Zoltan Szomoru. “Wie wel eens in een stadion is geweest weet hoe moeilijk dat is. “Als iedereen zich al aan de regels houdt zijn er nog genoeg praktische vraagstukken.” Zo is het in het stadion niet toegestaan om je gezicht te bedekken. Een mondkapje zou dus al niet mogen. Ook worden de supporters op Noord bij binnenkomst gefouilleerd. Hoe doe je dat met anderhalve meter in je achterhoofd.

Zoltan Szomoru: “Als de premier vanavond inderdaad bekend maakt dat er meer ruimte komt voor publiek in de stadions, is het aan de KNVB om het protocol verder uit te werken”. “Het is dan afwachten waar zij dan mee gaan komen”.

 

(Foto Henk-Jan Dijks)

Discussieer mee