U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Mogelijk protest bij aankomst Sint Piter

Kick Out Swarte Pyt (KOSP) heeft bij de gemeente Leeuwarden gemeld dat de actiegroep van plan is op zaterdag 9 februari, bij de aankomst van Sint Piter en Swarte Pyt, te protesteren tegen de figuur van Swarte Pyt.

De actiegroep van voorman Dimitri Knobbe uit Groningen is een tak van de randstedelijke KOZP van voorman Jerry Afriyie. De groep kan volstaan met een melding bij de gemeente.

Knobbe wilde naar eigen zeggen een informeel gesprek met het Sint Piterkomitee over de verschijningsvorm van Swarte Pyt. Dat was voor donderdagmiddag gepland. Toen hij van voorzitter Peter van den Broek hoorde dat burgemeester Crone daar ook bij zou zijn, liet Knobbe het afweten. Hij verstuurde daarop een persbericht dat KOSP wil gaan protesteren in Grou, hoewel dat volgens Knobbe aanvankelijk niet de bedoeling was.
De relatie tussen KOSP en de gemeente is stroef, omdat de burgemeester tijdens de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet op 17 november jl. in Leeuwarden onjuist zou hebben gehandeld jegens de KOSP-actievoerders. Daarop heeft KOSP bij de gemeente een bezwaarschrift ingediend.

(bron: de Grouster)

Discussieer mee