U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

MVV wordt niet vervolgd voor discriminerende supporter

Voetbalclub MVV wordt niet vervolgd voor een supporter die mogelijk discriminerende uitingen heeft gedaan tegen Issa Kallon. Dat concludeert de aanklager betaald voetbal na uitvoerig onderzoek.

Tijdens de uitwedstrijd van Cambuur tegen MVV op 5 september dit jaar leek het erop dat een supporter van MVV discriminerende uitingen had tegen cambuurspeler Issa Kallon. De scheidsrechter heeft toen Cambuur gevraagd of ze wilde dat de wedstijd werd stilgelegd. Cambuur wilde doorspelen. De aanklager betaald voetbal zegt dat MVV tuchtrechtelijk geen verwijt kan worden gemaakt.

Betaaldvoetbalorganisaties (bvo's) kunnen tuchtrechtelijk worden vervolgd en bestraft indien zij voor, tijdens en na wedstrijden onvoldoende maatregelen treffen om wanordelijkheden door supporters te voorkomen. De aanklager heeft geconstateerd dat een supporter van MVV zich mogelijk discriminerend heeft uitgelaten tegenover een speler van SC Cambuur, maar dat MVV dit niet had kunnen voorkomen. Daarnaast heeft MVV volledig meegewerkt aan het tuchtrechtelijk onderzoek.

Individuele supporters
Het niet tuchtrechtelijk vervolgen van MVV staat los van het mogelijk treffen van verdere maatregelen tegen individuele supporters. Dit is echter niet aan de aanklager betaald voetbal, maar aan de afdeling veiligheidszaken van de KNVB. Deze kan een landelijk stadionverbod opleggen op basis van een melding van MVV of het Openbaar Ministerie, als deze melding (inclusief gedegen dossier) voldoende bewijs vormt om hiertoe over te gaan. Momenteel loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar de gedragingen van de supporter bij het Openbaar Ministerie.

Discussieer mee