U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Nationale Viering Boomfeestdag 2018 in Leeuwarden

Vandaag wordt de 62-ste editie van de Boomfeestdag gehouden. Naar verwachting doen 100.000 kinderen mee in ruim 290 gemeenten (75%) in Nederland. Zij planten die dag met elkaar zo’n 200.000 bomen en struiken. Ook in Leeuwarden wordt de Boomfeestdag gevierd, traditiegetrouw in het Leeuwarder bos.

De Boomfeestdag in Leeuwarden wordt ieder jaar georganiseerd door de Gemeente Leeuwarden en het Natuurmuseum Fryslân. Dit jaar doet de Professor Wassenberghskoalle uit Lekkum mee met 24 leerlingen uit groep 8.

De dag begint voor leerlingen om 9.00 uur in het Natuurmuseum. Daar gaan ze een quiz doen over het Leeuwarder bos, zaadbommetjes maken en een bezoek brengen aan Het Grote Grutto Theater. Daarna gaan ze op de fiets naar het Leeuwarder bos.

Om 11.00 uur komt de groep daar aan. Hier gaan de leerlingen beuken, berken en esdoorns planten. Tom van Slooten, directeur van het Natuurmuseum, is bij de feestelijkheden aanwezig en zal samen met de kinderen de eerste boom planten. Door meer soorten te planten ontstaat er een bosbeeld met meer beleving en diversiteit. Ook neemt de biodiversiteit toe en wordt het bos stabieler.

Discussieer mee