U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Natuurmuseum heropent op 1 juni met gezondheidscheck

Natuurmuseum Fryslân gaat maandag 1 juni weer open en heropent met een gezondheidscheck. Wie naar binnen wil, wordt bij de reservering en aan de poort gecontroleerd op ziekteverschijnselen. Daarmee is het museum uniek, want de overige musea in de gemeente Leeuwarden hanteren een dergelijke check niet.

Het museum vindt de dubbelcheck broodnodig. "Om er zeker van te zijn dat bezoekers geen gezondheidsklachten hebben, zoals verkoudheid, keelpijn, hoesten, verhoging, koorts of benauwdheid", zegt de culturele instelling op zijn website.

De gezondheidscheck is uniek, maar het Natuurmuseum is rekkelijker in het soort bezoekers dat naar binnen mag. Mag je in het Fries Museum en de Princessehof vanaf 1 juni enkel "alleen of samen met mensen uit uw eigen huishouden" naar binnen, bij het Natuurmuseum zijn groepjes van maximaal vier personen welkom. De drie musea hanteren allen een tijdslot voor de bezoekers: zij kunnen alleen via internet kaarten bestellen.

Meerdere museumonderdelen zijn tijdelijk gesloten
De drie Leeuwarder musea hanteren vanaf 1 juni ook een maximum bezoekersaantal. Daarnaast geldt in alle gebouwen éénrichtingsverkeer. Deze 'routing' heeft alleen gevolgen in het Natuurmuseum. Hier zijn meerdere onderdelen tijdelijk niet bekijken.

Zo blijven de Voogdenkamer en het Weeshuisschooltje voorlopig dicht voor publiek en is de OnderWaterSafari even niet te volgen. Daarnaast zijn er voorlopig geen rondleidingen bij de Draak, omdat hier geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden is.

Natuurmuseum maakt extra schoon
Het Fries Museum en de Princessehof streven na de heropening naar "maximale hygiëne", Het Natuurmuseum is daarin wat specifieker: zij geeft aan extra schoon te maken in haar gebouw. Er gaat vaker een doekje over deurklinken, pinautomaten, liften en leuningen. Ook is er desinfecterende handgel beschikbaar, laat het museum op zijn website weten.

Foto: Google Streetview

Discussieer mee