U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Neushoorn stapt tijdelijk over van offline naar online activiteiten

Poppodium Neushoorn houdt de komende tijd online activiteiten. Het is een alternatief voor de concerten en evenementen die zijn gestaakt door het coronavirus. Een FIFA 20-toernooi was zondag de eerste activiteit, een popquiz en spreekbeurtenfestival volgen nog.

Neushoorn zette eerder deze maand al haar activiteiten stop na de afgekondigde regeringsmaatregelen om corona in te dammen. Die maatregelen golden tot en met maandag 6 april, maar die datum werd maandag verschoven naar 1 juni. “We zijn nu erg druk met het verplaatsen van de geplande concerten", zegt programmamanager Wietze Meetsma. "Onze eigen activiteiten annuleren we."

Online timmert Neushoorn nu aan de weg. Het FIFA 20-toernooi was afgelopen zondag de eerste digitale activiteit in rij. Omdat het voetbal platligt. Gameliefhebbers konden van zondagmiddag tot zondagavond een virtueel balletje tegen elkaar spelen. De winnaar won een Neushoorn-concert naar keuze plus 50 euro consumptiegeld.

PopQuiz Live via livestream
Een speciale editie van de PopQuiz Live volgt vrijdagavond. Meetsma: “Via een livestream, waarvoor men een linkje krijgt. We hebben nu al zo’n 100 aanmeldingen binnen.” De quiz gaat over de geschiedenis van de popmuziek en is voor “maximaal één huiskamer per team”. Gitarist Julian Dijkstra - uit de band van de offline Neushoorn-popquiz - speelt de livemuziek vanuit zijn eigen huiskamer. De quizwinnaars krijgen “een stapel toegangskaarten” voor een Neushoorn-concert naar keuze.

Avondje spreekbeurten
Een Online Spreekbeurten Festival volgt zaterdagavond 3 april, eveneens via een livestream, voor een ieder die wat kan vertellen over een bepaald onderwerp. Geïnteresseerden kunnen hun spreekbeurt opnemen op video en moeten die vooraf insturen. Het filmpje mag maximaal tien minuten duren en is via onder meer We Transfer in te zenden via spreekbeurt@neushoorn.nl. “We hopen op een avondvullend programma', zegt Meetsma. "Er zijn nog geen spreekbeurten binnengekomen, maar ik hoor om me heen al zo’n twintig mensen die hun interesse tonen. De eerste spreekbeurten verwacht ik volgende week.”

Een creatief proces
De programmamanager laat weten dat Neushoorn nu nadenkt over verdere online activiteiten. “We willen tot 1 juni elk weekeinde wat gaan doen, is de bedoeling. Om de mensen wat vertier te geven. We zijn er nu over aan het brainstormen, waardoor ik er nog niet zoveel over kan zeggen. Dat is een creatief proces.”

Discussieer mee