U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

New Yorkse schrijfster LaTasha N. Nevada Diggs in Leeuwarden voor uniek stadsportret

Auteur, stem- en geluidskunstenaar verblijft in Leeuwarden om zich te verdiepen in de Friese taal en cultuur

Van Oostende tot Grahamstown, van Lissabon tot Jakarta: in het project Citybooks worden steden aan de hand van korte verhalen en series van 24 foto’s of beelden geportretteerd. Vier schrijvers (internationaal en lokaal) en twee beeldmakers verblijven daarvoor enige tijd in steden over de hele wereld. Vlaams-Nederlands huis deBuren, Leeuwarden-Fryslân 2018, Lân fan taal en Explore the North geven ook Leeuwarden een eigen citybook. Na de Irakese filmmaker en schrijver Hassan Blasim, de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck verblijft de New Yorkse Latasha N. Nevada Diggs momenteel in Leeuwarden.

Sinds afgelopen zondag is de uit Harlem, New York afkomstige schrijfster en stem- en geluidskunstenaar LaTasha N. Nevada Diggs in Leeuwarden om te werken aan een uniek stadsportret van Leeuwarden. Diggs publiceerde in 2013 de bundel TwERK, waarin ze de grenzen opzoekt tussen talen en stijlen. Uit TwERK blijkt Diggs verlangen om vele talen met elkaar te laten communiceren. In haar performances maakt ze daarbij niet alleen gebruik van tekst maar ook van geluid. Haar werk was onder meer al te zien in het Brooklyn Museum, het Museum of Modern Art en het Whitney Museum of American Art in New York.

LaTasha N. Nevada Diggs treedt op bij de Minerva Academie voor Popcultuur
donderdag 20 september, 13:30 uur Academie voor Popcultuur

Op 20 september laat LaTasha Diggs aan Leeuwarden zien wat ze in huis heeft. Ze geeft een performance en daagt daarna het publiek uit voor een sessie close reading. Want hoe zitten die op het oog nogal vreemde teksten van haar nu eigenlijk in elkaar? Vanachter haar mixtafel experimenteert LaTasha live met muziek- en schrijfstijlen en vertelt ze over haar werkwijze en de manier waarop ze taal en geluid met elkaar in gesprek laat gaan. Enthousiastelingen met interesse in spoken word, taalexperiment en poëzie kunnen zich opgeven voor de gratis performance/sessie via explore-the-north.nl.

Discussieer mee