U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

"Nieuwe Grenzen, nieuwe Parels" met Hijlaard

In de vakantieperiode kunt u elke maandagavond kijken naar "Nieuwe Grenzen, nieuwe Parels". In deze serie bezoekt presentator Jan de Vries enkele nieuwe dorpen van onze gemeente. Hij laat zich rondleiden door trotse bewoners, die antwoord geven op de vraag waarom Leeuwarden blij kan zijn met de komst van deze nieuwe dorpen. Maandag 12 augustus (18.00 uur) staat Hijlaard (Hilaard) centraal: een verrassend dorp, klein maar zeer bijzonder. 

In Hilaard (ooit was de naam Elawerth) bezoeken we onder meer de prachtige Johannes de Doperkerk, met het rouwbord van de beroemde familie Van Aylva. We horen het verhaal van de onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de bankje bij de speeltuin spreken we met de oudste inwoner van Hijlaard, Keimpe de Vries. Het was in 1952 de 'liefde' die hem in Hijlaard bracht.  Zeer bijzonder is verder de Koptische Orthodoxe Kerk van Hijlaard, uniek!  Bij het dorpshuis De Twatine horen we alles over het muziekspektakel "Hy Nights".

Hijlaard, een nieuwe parel voor de gemeente Leeuwarden.

"Nieuwe Grenzen, nieuwe Parels" met Hijlaard: maandagavond 12 augustus op 18.00 uur bij LEO Middelsé

====

Het uitzendschema ziet er verder als volgt uit:

12 aug - Hijlaard

19 aug  - Baard

====

Eerdere uitzendingen:

15 juli - Easterlittens

22 juli - Weidum

29 juli - Stiens

5 aug   - Hijum

====

Alle afleveringen van "Nieuwe Grenzen, nieuwe Parels" staan ook op YouTube (te vinden via "Nieuwe Grenzen, nieuwe Parels")

Discussieer mee