U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Nieuwe investering van € 3,6 miljoen door WoonFriesland in Leeuwarden

Na eerdere investeringen in Leeuwarden dit jaar gaat het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland opnieuw aan de slag in de Friese hoofdstad. Van november 2019 tot en met juni 2020 zijn er werkzaamheden aan zestig appartementen aan het Fennenplein. Het werk bestaat onder andere uit het vervangen van keukens, badkamers en toiletten. Ook neemt WoonFriesland energiebesparende maatregelen. Het betreft een investering van €3,6 miljoen.

Eerder dit jaar zorgde WoonFriesland in Leeuwarden al voor modernisering van woningen aan de Rixtwei, in de wijk Huizum en aan De Kei in de wijk Bilgaard. Het project aan De Kei is net afgerond. Net als bij De Kei wordt aan het Fennenplein ingezet op zo min mogelijk overlast. Mevrouw Tineke Schipper van De Kei vertelde WoonFriesland: “Ondanks het lawaai is het mij gemakkelijker gemaakt door alle werknemers zoals de mensen van de asbest, de timmermannen, de elektriciens, de ramenzetters en de schilders. Allen hebben hun best gedaan om begrip te hebben voor de overlast die zij veroorzaakten en hebben rekening gehouden met mijn persoonlijke wensen. Waarvoor grote waardering van mij. Mocht er ooit weer werk gedaan moeten worden aan de flat dan zou ik graag deze mensen terug zien."

Het werk aan het Fennenplein betreft de nummers 2 tot en met 120. Vanaf maandag 21 oktober begint het sociaal verhuurbedrijf met voorbereidende werkzaamheden. Dit duurt drie dagen. Op maandag 11 november gaat het werk vervolgens van start in de eerste van de zestig appartementen.

Gasloos
Binnenin de woningen worden alle oude badkamers en toiletten vervangen. Waar dat nodig is, geldt dat ook voor de keukens. Daarnaast komen de individuele gasaansluitingen te vervallen. Bewoners gaan straks over op elektrisch koken en voor het warme water krijgen ze een elektrische boiler. Ook komt er betere mechanische ventilatie en betere (vloer)isolatie. De meterkasten worden vervangen en in de hal komt een rookmelder. Waar asbest in de woning zit, wordt dat verwijderd.

Buitenkant van de woningen
Aan de buitenkant van de woningen worden de deuren en de dakbedekking vervangen. Enkel glas en oud dubbel glas maakt plaats voor beter isolerend HR++ glas. De panelen in de kozijnen worden vervangen door beter isolerende panelen. In de centrale hal komt een nieuwe intercom met videofoon. Hiervoor krijgen bewoners een intercomtoestel met videoscherm. Wanneer alle woningen op dezelfde verdieping klaar zijn, wordt de galerij opgeknapt. De wanden en galerijhekken krijgen daarbij een schilderbeurt. Ook komt er energiezuinige ledverlichting in de portiek.

Informeren huurders 
Voorafgaand aan het werk krijgen alle bewoners thuis bezoek van WoonFriesland en de aannemer. Bij dat bezoek ontvangt iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat beschreven welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook kunnen huurders daarin lezen hoe zij zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Naast het appartementencomplex komt een Informatiepunt WoonVragen te staan, waar bewoners terechtkunnen met hun vragen.

Goed en betaalbaar wonen 
Met deze kwaliteitsverbetering investeert het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland opnieuw in Leeuwarden. Zo werkt het verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is daarbij het uitgangspunt.

Discussieer mee