U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Nieuwe staf en spelers Cambuur

Het seizoen 2018/2019 zit er definitief op en dus gaat de blik vol op het nieuwe seizoen. De insteek is om te gaan werken met een kleinere basiskern, die wordt aangevuld met jonge, talentvolle spelers. Inmiddels heeft SC Cambuur overeenstemming bereikt met een viertal spelers die deze rol gaan vervullen komend seizoen. Ook zijn Peter van der Vlag en Martijn Barto aan de staf toegevoegd.

Allereerst heeft Alex Bangura, die dit seizoen al 13 keer in actie kwam voor het eerste elftal, een contract getekend voor 1 seizoen, met een optie voor nog een seizoen. Bangura (19) doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte vorige zomer de overstap naar Leeuwarden.

Ook Stanley Akoy maakt de overstap van Jong SC Cambuur naar het vlaggenschip. Akoy, een 22-jarige middenvelder, zat afgelopen seizoen al een aantal keer bij de wedstrijdselectie, maar kwam tot op heden nog niet tot een officieel debuut. Ook hij is voor 1 seizoen (met een optie voor nog een seizoen) verbonden aan de club.

Daarnaast komt Kellian van der Kaap over van Jong FC Groningen. Hier was de 20-jarige centrale verdediger een vaste waarde in het team van Alfons Arts. Van der Kaap maakt transfervrij de overstap en heeft net als Bangura en Akoy voor 1 seizoen (met optie) getekend.

Tot slot mogen we Daniel Bouman, die eveneens overkomt van Jong FC Groningen, verwelkomen. De 21-jarige middenvelder was afgelopen seizoen met 12 doelpunten in 21 wedstrijden clubtopscorer. Bouman krijgt bij het eerste elftal de kans om een profcontract af te dwingen.

De technische staf van SC Cambuur voor het nieuwe seizoen krijgt steeds meer vorm. Na het aantrekken van Henk de Jong en Sandor van der Heide heeft de club nu ook twee geschikte assistenten gevonden. Het zijn oude bekenden Peter van der Vlag en Martijn Barto die als respectievelijk keeperstrainer en spitsentrainer (parttime) aan de slag gaan bij het eerste elftal.

De 41-jarige Van der Vlag zette onlangs een punt achter zijn actieve carrière en is bepaald geen onbekende in Leeuwarden. Hij keert namelijk terug naar zijn geboortestad en bovendien naar de club waar hij van 2004 tot 2009 onder de lat stond. Naast SC Cambuur kwam Van der Vlag ook uit voor onder ander FC Groningen, SC Veendam en Go Ahead Eagles. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor 1 seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Martijn Barto behoeft helemaal geen introductie bij SC Cambuur. Hij was in totaal 238 wedstrijden actief voor de club en wist daarin 64 keer het net te vinden. Onder meer zijn doelpunten tegen Vitesse (4-3 winst) en Ajax in de beker (2-1) staan in het collectieve geheugen van de Cambuur-supporter gegrift. Ook was hij een belangrijke schakel in het team dat in 2013 kampioen werd van de Jupiler League. De oud-spits blijft ook actief bij de jeugdopleiding en commerciële afdeling van de club.

Discussieer mee