U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Nipt verlies Arends en Sancic op ABN-toernooi

Na tweemaal knappe winst van Arends en De Bakker in de kwalificatieronde van het ABN-AMRO World Tennis Tournament 500 in Rotterdam, was de confrontatie tegen de winnaars van de Australian Open net een brug te ver. In de eerste ronde werd nipt met 3-6, 6-1, 9-11 verloren van het duo Marach/Pavic.

Tegenstander van Sander Arends en Thiemo de Bakker in de eerste ronde van het hoofdtoernooi is de geboren Oostenrijker Oliver Marach (ATP 6) en de Kroaat Mate Pavic (ATP 5). Dat duo is op het ABN-AMRO als tweede geplaats en in de laatste 21 gespeelde partijen ongeslagen gebleven.

In de eerste service game werd De Bakker gelijk gebroken. Het bleek de beslissing van de eerste set. De winnaars van de Australian Open gaven op eigen service geen enkele kans weg en namen een 4-5 voorsprong. De twee Dutches kregen wel meer grip op de tegenstander, maar konden de gelijkmakende break niet forceren.  Pavic serveerde naar 6-4 setwinst.

De Bakker begon de tweede set met een love game en kwamen er met een paar sterke returns plots twee kansen de tegenstander te breken die gelijk werd benut. Deze werd na een sterke servicegame van Arends verzilverd en namen de Dutches een 3-0 voorsprong naar 4-1. Arends en De Bakker zaten nu helemaal in hun ritme en braken de tegenstanders op love naar 6-1 setwinst. Supertiebreak moest daarna de beslissing brengen voor een plek in de tweede ronde.

Na een minibreak over en weer serveerde Arends naar 4-3 en namen een 6-5 en 8-7 voorsprong waarna de tegenstander naar het eerste matchpoint serveerde. Bij een stand van 9-9 kregen kreeg de tegenstander een tweede breakpoint die nu wel werd verzilverd. Sneu verlies voor Arends en De Bakker, maar die wel met opgeheven hoofd de arena konden verlaten.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….............................................................................................................................................

Na het ABN-AMRO Tournament, speelt Sander Arends volgende week met Matwé Middelkoop (ATP 33) de HD op het € 650.000, - gedoteerd Open 13 Marseille. Deze afspraak was eerder gemaakt. Middelkoop speelt in Rotterdam de HD met Robin Haase.

Nadat de samenwerking met Antonio Sancic na het verlies in de halve finale in Montpellier ‘in goed overleg’ uiteenspatte, gaat Arends nu eerst verder met de 33-jarige Duitser André Begeman (Bege). In de week na 26 februari spelen zij samen het $ 582.870, - gedoteerd ATP 250 Brasil Open in Sao Paulo. De hoogste ranking van de ervaren Duitser was in de HD ATP 36 en in de singel ATP 166.

Discussieer mee