U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Demonstratie-special ‘Protesteren kun je leren!’ in Slieker Film

Slieker Film, het filmhuis aan het Wilhelminaplein in Leeuwarden, presenteert het filmprogramma ‘Protesteren kun je leren!’ In de maand oktober toont Slieker films die verschillende manieren van protesteren laten zien. Wereldwijd vinden momenteel talloze demonstraties plaats waarmee diverse groepen mensen op zeer verschillende manieren protesteren: de paraplubeweging in Hongkong, massabijeenkomsten in Wit-Rusland, gele hesjes die staken in Frankrijk en Black Lives Matter-marsen in de VS. Ook in Nederland zien we de laatste tijd veel protesten.

Demonstraties bestaan er in alle soorten en maten. Slieker zoomt met drie films in op verschillende manieren van protesteren. De films worden ingeleid door deskundigen op het gebied van demonstratierecht.

‘Maidan’ besteedt op 1 oktober  aandacht aan het massaprotest: met honderdduizenden samenkomen om een statement te maken richting een al dan niet dictatoriale overheid.

Op 8 oktober gaat ‘Hunger’  over de hongerstaking van IRA-lid Bobby Sands in 1981.

 ‘No’ handelt op 15 oktober over de acties die in 1988 door Chilenen werden gebruikt om generaal Pinochet af te zetten als president/dictator.

Alle documentaires worden ingeleid door deskundigen.

Meer informatie is te vinden op de website van Slieker

 

Discussieer mee