U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Noordelijk talent werkt aan korte dramafilm

Hoe kan je afscheid nemen van iemand die nog leeft? Die vraag proberen Joery Minnema en Jouke van Til te beantwoorden door middel van hun afstudeerproject. De twee NHLStenden studenten te Leeuwarden zijn momenteel bezig met afstuderen waarvoor zij een film maken over het leven met dementie.

De film met de titel ‘’VERLATEN’’ gaat over een stel van rond de vijftig jaar waarvan de man dementie ontwikkelt. De partner van de dementerende man staat in dit verhaal centraal. De twee studenten hopen er een discussie mee te creëren waarbij er één vraag centraal staat: hoe zou ik met zo’n situatie omgaan?

Voor deze film zijn er twee draaidagen ingepland waar zij met een team van zeventien man sterk aan dit project gaan werken. De eerste draaidag zal in Franeker plaatsvinden en tijdens de tweede draaidag verplaats het team zich naar Makkum & Kortehemmen.

De cast van verlaten bestaat uit Jos Smit & Maria Brands. Daarnaast zal de afstudeerfilm worden ingezonden naar verschillende filmfestivals en er zal een vertoning plaats vinden voor belangstellenden.

Discussieer mee