U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Noorderbreedte steekt hart onder de riem met coronalied

Het zijn moeilijke tijden voor de bewoners, naasten en zorgmedewerkers van Noorderbreedte. Vanwege de coronacrisis kan er geen familie op bezoek komen en doen medewerkers er alles aan om een verspreiding van het virus tegen te gaan. ''Moeilijke tijden vragen om verbinding en positiviteit'', stelt Noorderbreedte. Daarom is er een speciaal lied gemaakt om bewoners en naasten een hart onder de riem te steken.

Het initiatief komt van twee zorgmedewerkers van woonzorgcentrum Erasmus in Leeuwarden, Ester Mooi en Beppie de Meer, die de tekst hebben geschreven. Samen met de 'muziekambassadeur' van Noorderbreedte, Krijn-Jacob Dijkstra, hebben ze het nummer opgenomen. Het lied is een remake van het nummer 'Geef mij nu je angst' van Guus Meeuwis.

Zingende medewerkers
In de videoclip zijn beelden te zien van bewoners en verzorgenden in tijden van corona. Het lied wordt gezongen door verzorgenden, verpleegkundigen, roostermakers, schoonmakers en artsen. Kortom, alle medewerkers van Noorderbreedte hebben meegeholpen aan het lied. Met het nummer en de bijbehorende videoclip wil Noorderbreedte een inkijkje geven in de voor het publiek gesloten woonzorgcentra van Noorderbreedte.

Het lied is te beluisteren via het YouTube-kanaal van Noorderbreedte.

Foto: still uit het filmpje

Discussieer mee