U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

NS plaatst watertappunten bij stations in Fryslân

De afgelopen weken is NS begonnen met het plaatsen van watertappunten op diverse stations in Fryslân. De watertappunten worden mogelijk gemaakt door NS en inmiddels zijn er ruim 70 watertappunten gerealiseerd (o.a. in de provincies Noord-Holland, Limburg en Groningen). In totaal opent NS dit jaar 200 watertappunten bij stations. NS biedt deze service aan reizigers en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval. 

NS Stationsmanager Gertrud Kuis: “Ik ben heel blij dat de watertappunten er staan, vooral met de zomer in aantocht denk ik dat onze reizigers dit zullen waarderen. Door de watertappunten hebben voorbijgangers en reizigers toegang tot gratis drinkwater en hoeven ze geen plastic wegwerpflesje aan te schaffen.” 

Waar zijn al watertappunten gerealiseerd in Fryslân? De afgelopen weken zijn er al watertappunten geplaatst op de stations Leeuwarden, Grou-Jirnsum en Heerenveen, Maar ook op de stations waar NS niet als vervoerder rijdt zijn een aantal geplaatst, namelijk in Feanwalden, Buitenpost en Harlingen. De komende periode volgen er nog meer stations. Juist nu de temperaturen volgende week weer gaan oplopen is dit een mooie aanvulling op de service naar treinreizigers en bezoekers van het station. 

Discussieer mee