U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Ondernemers kunnen hulp inroepen van ICT-studenten van Friesland College

Ondernemers met vragen over hun online bereikbaarheid, dienstverlening en veiligheid kunnen tot in elk geval 1 juni een beroep doen op de ICT-studenten van het Friesland College. Dat meldt de mbo-instelling. Ondernemers kunnen een mailtje naar de school sturen, waarna docent en student het probleem en de oplossing in kaart brengen.

Het Friesland College speelt met zijn online hulp in op de coronacrisis. "Het mbo heeft veel contacten met bedrijven en instellingen", zegt woordvoerder Jan Dijkema. "Veel bedrijven zitten met ingewikkelde kwesties, omdat ze nu online stappen moeten zetten vanwege de coronacrisis."

Verkenning, daarna de oplossing
Ondernemers krijgen na hun verstuurde mailtje aan de school een belletje van een docent of student. "Voor een verkenning." Daarna gaan de studenten, al dan niet met docenten en professionals van de MKB Cyber Campus in Leeuwarden, met elkaar in overleg. "Dat gebeurt via Microsoft Teams. Hiermee kun je videobellen, maar ook documenten delen. En je kunt als groepje even uit elkaar."

Webshop, Skypen of veilig thuiswerken
De studenten kunnen onder meer helpen met de bouw en inrichting van een webshop, met het werken met Skype en Microsoft Teams en met veilig thuiswerken. "Het zijn ICT-oplossingen, maatwerk en afhankelijk van de vraag." Het Friesland College werkt al langer samen met ondernemers van bedrijvenvereniging de Hemrik. Daarvoor is cybersecurity ontwikkeld, waarvan het aanbod nu, samen met de MKB Cyber Campus, wordt uitgebreid voor ondernemers met een hulpvraag.

Ondernemers met kwesties over online bereikbaarheid en dienstverlening kunnen zich melden via mkb@frieslandcollege.nl.

Discussieer mee