U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Onderscheiding voor Rinse Miedema uit Hilaard

Op zaterdag 15 augustus ontving de heer R. Miedema uit Hilaard een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Sybrand Buma. Decorandus is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer R. Miedema is geboren op 16 augustus 1946 te Baarderadeel. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de herbouw van het dorpshuis en de oprichting van de Stichting Dorpshuis Hilaard-Hoptille.

Nadat het plaatselijke café in Hilaard in 1992 door brand werd verwoest, is geheel in eigen beheer een nieuw dorpshuis ‘De Twatine’ gebouwd. Vanuit zijn technische achtergrond heeft de heer R. Miedema het installatiewerk ontworpen en samen met andere vrijwilligers uitgevoerd.

Daarnaast zit Miedema in de ontspanningscommissie, die elk jaar diverse activiteiten organiseert voor de inwoners van Hilaard-Hoptille.

Andere vrijwilligersactiviteiten van de heer R. Miedema zijn bestuurslid/voorzitter  van de Uitvaartvereniging Hilaard, diverse kerkelijke functies binnen de kerkelijke PKN-gemeente Hilaard, verschillende functies binnen Korfbalvereniging Lienich en Flug en voorzitter Lytse Doarpen Rintocht.

Discussieer mee