Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Onderscheidingen voor vertrekkende raadsleden

Burgemeester Ferd Crone reikte op maandagavond een Koninklijke Onderscheiding uit aan vertrekkende raadsleden mevrouw G. Dames-Bokma en de heer S. Bouma. Beiden worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 Mevrouw G. Dames-Bokma zat vanaf 14 maart 2002 voor het CDA in de gemeenteraad van Leeuwarden. Zij was woordvoerder voor o.a. het Jeugdbeleid, Onderwijs, Wijkpanels, gezondheidsbeleid en Armoedebeleid. De afgelopen jaren heeft zij zich hard gemaakt voor de totstandkoming van het Respijthuis (voor zorgvragers en mantelzorgers) en Jimmy’s (een plek waar jongeren terecht kunnen om te ontmoeten, samenwerken en talenten te ontdekken).

De heer S. Bouma was vanaf 21 maart 1986 actief als raadslid. In de periode 1986 tot 2014 was hij politiek actief voor de VVD in de voormalige gemeente Boarnsterhim. Door een gemeentelijke herindeling is de gemeente Boarnsterhim per ingang van 1 januari 2014 opgeheven. Vanaf 1 januari 2014 zat hij als raadslid voor de VVD in de gemeenteraad van de gemeente Leeuwarden.

De heer S. Bouma was woordvoerder voor financiën, landbouw, milieu, water, energie, infrastructuur, monumenten en Historisch Centrum Leeuwarden.

 

Discussieer mee