U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Onmachtig Aris Leeuwarden onderuit bij koploper ZZ Leiden

Aris speelde zaterdagavond een uitwedstrijd tegen ZZ Leiden. De trotse ranglijstaanvoerder in de DBL-League. Aris kon geen vuist maken en verloor met 91-64.

Veertien wedstrijden, waarvan zes in eigen Kalverdome, zijn er nog te gaan voor Aris Leeuwarden voor het ultieme doel: deelnemen aan de play-off. Met veertien punten in de pocket is het team van coach Tony van den Bosch in hevige strijd verwikkeld met Den Helder Suns (16 pnt.), Apollo Amsterdam (12 pnt.) en Feyenoord Rotterdam (10 pnt.) dat doel te bereiken. BAL Weert lijkt met zes punten voorlopig afgehaakt.

Zaterdagavond in de altijd sfeervolle Vijf Meihal was de eerste wedstrijd in deze alles bepalende wedstrijdenreeks bij de verrassende koploper ZZ Leiden. De bewoners van de Sleutelstad verloren dit seizoen nog maar een (Landstede Zwolle) wedstrijd. De eerste twee onderhoudende ontmoetingen werden door ZZ Leiden gewonnen. Het team van ZZ Leiden coach Rolf Franke heeft een druk programma (Europa Cup, Beker en competitie) en plaatste zich afgelopen woensdag nog als ‘lucky loser’ voor de laatste zestien van de FIBA Europa Cup.

Aris had (met Deividas Kumelis met een enkelblessure op de bank) een pikstart met Craig O. in de starting five voor Bas Veenstra en nam na o.a. twee bommetjes van David Michaels en Nick Masterson een 2-8 voorsprong. Na een time-out van coach Ralf Franke trok ZZ Leiden de zaken recht en nam het initiatief. Na een alley-oop van Darius Thomson vluchtte Tony van den Bosch in een time out bij een stand van 17-12. Onder aanvoering van Nick Masterson (100% score met 13 punten) stond er na een kwart 27-20 op het bord na nog een buzzerdunk van Worthy de Jong. Het waren de enige wapenfeiten van Masterson die verder in de wedstrijd alleen in de laatste minuut tot scoren kwam.

De start van het tweede kwart was aan beide kanten slordig. Waar ZZ Leiden zijn puntjes nog wel bijeenschraapte, leek Aris zijn kruid in het eerste kwart te hebben verschoten. Guard Darian Anderson zat al na vijf minuten met drie fouten op de bank. Leiden gaf de laatste vijf minuten voor rust even gas en nam bij rust een 51-32 voorsprong.

ZZ Leiden begon na rust overdonderend. Craig O. en David Michaels waren voor Aris de enigen die het netje konden vinden en Leiden liep uit naar 69-40. Anderson, in de wedstrijd lang onzichtbaar, scoorde op de valreep zijn eerste puntjes met nog een kwart te gaan: 71-42. Het was duidelijk dat de wedstrijd allang gespeeld was. Een onmachtig Aris Leeuwarden verloor uiteindelijk met 91-64.

Discussieer mee