U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Ook Van Hall Larenstein is tot 1 juni dicht

Na NHL Stenden heeft ook Van Hall Larenstein (VHL) besloten om de deuren voor studenten en medewerkers tot 1 juni dicht te houden. De online colleges gaan nog twee maanden door. Op VHL blijven conciërges wél welkom en medewerkers die met specifieke computerprogramma’s moeten werken.

VHL lichtte woensdag aan het einde van de middag de studenten en medewerkers in. “Iedereen werkt thuis, maar het gebouw is wel open”, zegt woordvoerder Judith van den Hul. “De conciërges zijn er – we hebben planten, laboratoria en zee-egels in het aquarium – en diegenen die met specifieke programma’s werken, kunnen in het gebouw. Met die specifieke programma's werken kan niet vanuit huis.” NHL Stenden is ook nog open voor hen die écht op de hogeschool moeten zijn. “Om onze bedrijfskritische processen door te laten gaan”, aldus de school.

VHL en Stenden zetten in op 'normale' voortgang
VHL houdt er rekening mee dat de coronamaatregelen nog wel eens wat langer zouden kunnen duren, tot 26 juni, het einde van de vierde periode van het hogeschooljaar. Dan wordt het lastig, zegt Van den Hul. “Voor sommige toetsen – waarvan ik niet duidelijk in kaart heb welke dat precies zijn – is het lastig, zo niet bijna onmogelijk, om die vanuit huis te maken. De lessen zijn tot half juli, dus we gaan ervan uit dat de toetsen nog wel in juni of juli te maken zijn. We werken nu aan een nieuwe planning tot 1 september.”

De hogeschool zet alles op alles om het onderwijs te laten doorgaan zoals dat in eerste instantie gepland was. Op NHL Stenden is dat niet anders. “We zijn volop bezig om het onderwijs op afstand zo in te richten dat zoveel mogelijk onderwijsactiviteiten en toetsen door kunnen gaan”, aldus Stenden.

Discussieer mee