U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Opening van de eerste Swalkkast in wijkcentrum Bilgaard

Woensdagmiddag 19 september om 14 uur wordt in wijkcentrum Bilgaard de Swalkkast feestelijk geopend. Wijkbewoners kunnen uit de Swalkkast gratis een klassieke kinderboek uitzoeken, meenemen, thuis lezen en voorlezen om daarna weer door te geven.  

De ingebruikneming wordt bekroond met een voorlees- en vertelactiviteit door Tineke Marinus. Tineke Marinus zal de kinderen en hun (groot-) ouders meenemen in de fantasiewereld van Paul Biegel met ‘De zeven veren van de papegaai’. In de herfst wordt een serie van deze Onvergetelijke Leesmomenten in wijkcentrum Bilgaard georganiseerd.

In het kader van Lân fan taal organiseert de Stichting Geschiedenis Kinder- en Jeugdliteratuur (SGKJ) het hele jaar Swalkkasten in Taalpaviljoen MeM met bijbehorende Onvergetelijke Leesmomenten. Met het oog op de legacy in 2019 breidt het project uit naar wijkcentra in Leeuwarden.

Tineke Marinus heeft vele jaren als onderwijzeres voorgelezen en verteld aan de jonge kinderen. Zij maakt ook poppen en attributen van papier-maché bij de boeken, zodat de verhalen nog meer tot de verbeelding spreken. Als opa's en oma's hun kleinkinderen meenemen, wordt het een gezellige bijeenkomst met fijne herinneringen én het opnieuw beleven van bekende en minder bekende verhalen.

Tijdens de Deropút mei heit&mem zaterdagen is het Onvergetelijke Leesmoment te vinden in de Talentuin. De klassieke kinderboeken in de Swalkkasten zijn  geleverd door de Stichting Oude Kinderboeken in Lochem, het Kinderboekenmuseum in Winsum en door de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

Discussieer mee