U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Opgelichte kinderboerderij uit de brand geholpen

Opgelichte kinderboerderij 'Bisteboel Jongiastate' heeft toch nog zonnepanelen. De boerderij in Bears aan de rand van de gemeente werd afgelopen jaar opgelicht toen eigenaar Auke de Jong zonnepanelen wilde aanschaffen. Het optreden van De Jong in het AVRO-TROS programma 'Opgelicht' wekte de sympathie op van het Schiedamse bedrijf 'Be Solar'. Die plaatste samen met een aantal andere bedrijven gratis zonnepanelen.

Hobbyboer De Jong bestelde in april zonnepanelen bij het bedrijf 'OpNaarGroen'. Hij wilde zijn energieverbruik verduurzamen. Op het dak van de boerderij zouden 29 panelen komen, ter waarde van 15.000 euro. Voor dit bedrag sloot De Jong een lening af. Toen OpNaarGroen na de betaling niets meer van zich liet horen bleef De Jong achter met een schuld. "En met rente erbij zit je dan op 21.960 euro", vertelt De Jong.

In januari verscheen De Jong bij 'Opgelicht' en LEO Middelsé Vandaag. Met name naar aanleiding van die eerste uitzending kreeg De Jong een hoop donaties binnen. 'Be Solar' uit Schiedam zag de reportage ook en besloot de kinderboerderij zonnepanelen te schenken. "Het vertrouwen in de medemens is weer terug. Mensen die ik niet eens ken kwamen mij uit de brand geholpen."

De Jong heeft een heftige periode achter de rug. Daaruit heeft de nodige levenslessen gehaald. "Kijk of er referenties zijn, ga met andere mensen in gesprek over het bedrijf waarmee je te maken hebt. Weet goed met wie je omgaat en dan moet het goed komen."

Kijk hier de volledige reportage

 

Geschreven door:

Wiedse Veenstra

Discussieer mee