U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Optreden BlaasVaak in MCL

Op zaterdagavond 19 mei 2018, 20.00 uur, organiseert het Bonifatius Cultuur Fonds een optreden van blaaskwintet BlaasVaak, samen met strijkkwartet Regina Forte. De beide ensembles spelen afzonderlijke enkele stukken, en brengen gezamenlijk het dectet Serenade no. 1 opus 11 van Johannes Brahms.

BlaasVaak is een klassiek blaaskwintet met een heel speciaal, eigen geluid. BlaasVaak is in 2004 ontstaan uit een initiatief van enkele houtblazers uit het Fries Kamer Orkest die graag ook eens in kleinere bezetting wilden spelen. Sinds 2011 speelt het kwintet in de huidige samenstelling.

Regina Forte is ontstaan in het najaar van 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Het ensemble bestaat uit oud-leden van het Frysk Jeugd Orkest. Het strijkkwartet mag dan bekend staan als één van de moeilijkste muziekgenres, veel grote componisten hebben hun beste muzikale ideeën voor het strijkkwartet bewaard.

Bij het optreden in het MCL bundelen Regina Forte en Blaasvaak hun krachten.

Toegang is kosteloos, collecte aan de uitgang. Alle belangstellenden - patiënten, bezoekers, medewerkers en anderen- zijn van harte welkom!

Discussieer mee