U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Orca langeafstand zwemmer David Kuipers wint NK

Tussen de series en finales op de Swimcup in Eindhoven werd het Nederlands Kampioenschap 5km gezwommen. Orca zwemmer David Kuipers won in persoonlijk record.

David Kuipers uit Leeuwarden wist de 5km overtuigend op zijn naam te zetten. In een rechtstreeks duel met zijn open water concurrenten plaatste Kuipers na een km een splijtende demarrage. Concurrenten Sander en Vincent Crooijmans en Thomas Jansen lieten zich echter niet gek maken en na 2,5km schoof het veld weer in elkaar. Na 4km liepen Sander Crooijmans en Kuipers opnieuw bij de concurrentie weg en 200m voor de finish was het opnieuw Kuipers die de turbo aanzette en soeverein als eerste finishte. Met 57:44,46 was het een verbetering van zijn persoonlijk record met ruim 1 minuut.

Suze Kuipers uit Hurdegaryp wist bij haar debuut op de 5km ook het goud te veroveren. Met 1h03.43,89 zwom ze een vlakke en solide race, die bij de senioren goed was voor het brons.

Lize Janna de Vries uit Hijum finishte als vijfde. Met 1h04.25,57 wist ze een halve minuut van haar persoonlijk record af te halen.

Geen eremetaal was er voor Josien Wijkhuijs op de 50m vlinderslag. Met 26,80 was de inwoonster uit Franeker wel sneller dan vorige week bij de Swimcup in Den Haag. Nu werd ze vierde.

Discussieer mee