U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Orca zwemmers vechten voor lijfsbehoud

Afgelopen zaterdag werd de derde wedstrijd gezwommen In de ‘eredivisie’ van de landelijke zwemcompetitie. Orca wist nipt te winnen maar kon de opgelopen achterstand nog niet goed maken.

Zwemvereniging Orca uit Leeuwarden is een spannende degradatiestrijd gewikkeld met Hellas Glana uit Sittard, waarbij de Leeuwarders na de eerste twee rondes een slordige 80 seconden achter stonden op de Limburgers. Er moest dus wat ingehaald worden in een wedstrijd waarbij de vaste competitiepartners De Dinkel uit Denekamp en zpc Hoogeveen de directe tegenstanders vormden. Dit lukte slechts ten dele. Hellas Glana werd uiteindelijk met één seconde verschil verslagen, maar dat is nog te weinig om de achterstand van 80 punten die in de eerste wedstrijd is opgelopen substantieel in te lopen.

In totaal bestaat de ploeg uit 37 zwemmers en bijna allemaal tellen ze mee voor de punten. De eerste punten werden gepakt op de 4x200m vrije slag estafette.

Josien Wijkhuijs (foto) uit Franeker pakte de overwinning op de 50m vlinderslag en 100m vrije slag. Op de 200m rugslag tikte Wijkhuijs in 2.23,64 als tweede aan. De tweede punten pakker voor Orca op de 50m vlinderslag was Ilse Kraaijeveld uit Leeuwarden, Kraaijeveld die na een zwangerschap het zwemmen voorzichtig weer heeft opgepakt tikte in 29,01 als derde aan.

Danieke van der Kooi, woonachtig in Dokkum, pakte de winst op de 200m vlinderslag en een derde plaats op de 200m wisselslag. Osinga, uit Leeuwarden, werd derde op de 200m vlinderslag.

Een niet geheel fitte Silke Huisman uit Arum trok de overwinning op de 100m vrije slag en 400m wisselslag naar zich toe. Bij de heren is Dominique Sikkema aan zijn tweede zwemleven begonnen en zwom forse persoonlijke records.

David Kuipers uit Leeuwarden zwom ditmaal in de jeugdcategorie. Kuipers haalde op de 200m vlinder een derde notering en op de 200m wisselslag dankzij een enorme eindsprint een tweede plaats. Bij de oudste juniorengroep knalde Olaf Jan Bosscher uit Oentsjerk voor het eerst onder de minuut op de 100m vrije slag.

Domingo Kuipers uit Workum wist tweemaal als tweede aan te tikken.

Discussieer mee