U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Organisatie

LEO Middelsé

Tot 2018 was Omroep LEO de lokale publieke Omroep in Leeuwarden en Radio Middelsé in Leeuwarderadeel en Ferwerderadiel. Leeuwarderadeel is in 2018 bij Leeuwarden gevoegd en Ferwerderadiel gaat per 1 januari 2019 over in de nieuwe Gemeente Noordoost Fryslân. Per 1 januari 2018 heeft Omroep LEO van het Commissariaat van de Media de zendmachtiging gekregen voor de hele nieuwe gemeente Leeuwarden.

Eind 2017 is er door de besturen van Omroep LEO en Radio Middelsé besloten om te gaan werken aan een samenvoeging. Beide omroepen worden dan één. In 2018 is er achter de schermen hard hieraan gewerkt. Er wordt nu al intensief samengewerkt. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de nieuwe naam, website en uitingen op sociale media. De laatste stap, één radioprogrammering op 105.3 en 106.1 fm moet op 1 januari 2019 voltooid zijn.

Vanaf dat moment zijn Radio Middelsé en Omroep LEO definitief één lokale omroep onder de naam LEO Middelsé. De organisatie bestaat dan uit een bestuur met daaronder een Omroepcommissie die samen de dagelijkse leiding over de omroep heeft. Ook de invulling van het nieuwe PBO (Programma Bepalend Orgaan) moet begin 2019 voltooid zijn. In 2019 gaat de nieuwe omroep verder met het uitwerken van deze nieuwe structuur en doelen voor de komende jaren.

Contactgegevens:

Bestuur: bestuur@leomiddelse.nl
Omroepcommissie: omroep.commissie@leomiddelse.nl
PBO: pbo@leomiddelse.nl