U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.

Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO FM Kijk terug op LEO TV

Originele Escher ligt klaar voor 100.000ste bezoeker in Fries museum

Amper elf weken na de opening van Escher op reis verwacht het Fries Museum volgende week de 100.000ste bezoeker. Om deze mijlpaal te vieren doet het museum in Leeuwarden de gelukkige bezoeker een originele prent van Maurits Cornelis Escher cadeau. Om welk werk het gaat, blijft nog een verrassing. 

Met de overweldigende bezoekersaantallen, in minder dan drie maanden wordt de grens van de 100.000ste bezoeker bereikt, en de internationale media-aandacht is de tentoonstelling een ongekend succes. In verband met de aanhoudende belangstelling voor de Eschertentoonstelling heeft het Fries Museum al tweemaal de openingstijden verruimd. Het museum is in de maanden juli en augustus ook op maandag open van 13.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van maandag 30 juli. Van dinsdag tot en met zondag is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Omdat de tentoonstelling regelmatig uitverkocht raakt, raadt het museum aan om entreekaarten vooraf online te bestellen. Daarmee zijn bezoekers verzekerd van toegang op de gewenste dag en tijd. Escher op reis is nog te zien tot en met 28 oktober.

Discussieer mee