Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Oud-Cambuurtrainer Kistemaker overleden

Simon Kistemaker, oud-trainer van onder meer Cambuur (1985 en 1986)  is dinsdag op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was als coach bijna twintig jaar actief in het betaald voetbal.

Kistemaker begon zijn trainersloopbaan in Australië bij Brisbane Lions en was daarna in Nederland onder meer actief voor FC Volendam,DS'79, De Graafschap, SC Cambuur, Telstar en FC Utrecht. Met De Graafschap werd hij in 1991 kampioen van de eerste divisie. Met DS'79  (nu FC Dordrecht) dwong hij ook promotie naar de eredivisie af.

In het seizoen 1985-1986 was ‘De Kist’ hoofdtrainer van SC Cambuur en alhoewel het sportief een weinig succesvol jaar was, maakte de in IJmuiden geboren oefenmeester wel indruk met zijn markante persoonlijkheid.

Zo ook op Johan Groote, de aanvoerder van destijds. Groote typeert Kistemaker als een goudeerlijke trainer met het hart op de tong. Hij kon keihard zijn en hamerde altijd enorm op de fitheid van zijn spelers. Toch liep iedereen met hem weg en werd die rechtlijnigheid vooral gewaardeerd.

SC Cambuur wenst op haar website alle familie, vrienden en overige nabestaanden veel sterkte toe met dit grote verlies.

Discussieer mee