U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Ouderen krijgen een ‘bloemengroet’ tegen eenzaamheid

Zo'n 300 bewoners van verzorgingshuis Erasmus in Leeuwarden hebben een ‘bloemengroet’ gekregen. Het was een bos bloemen, met een kaartje eraan, tegen eenzaamheid. De actie was van Lionsclub Leowardia en de Leeuwarder Uitdaging.

Leowardia en de Leeuwarder Uitdaging wilden met de ‘bloemengroet’ duidelijk maken dat er aan senioren wordt gedacht in deze tijd. En dat er allerlei mogelijkheden zijn om eenzaamheid, nu of na de coronacrisis, te bestrijden. Die initiatieven, zoals de telefonische hulp van Zorgbelang, stonden op het kaartje dat bij de bos bloemen zat. De ‘bloemengroeten’ werden door de coronamaatregelen bij de ingang van Erasmus neergezet, verzorgend personeel ging bij de bewoners langs met de bossen.

Mogelijk meer 'bloemengroeten' in de gemeente
De lionsclub had de ‘bloemengroet’ al gepland staan. Ze hield in oktober een bingo om een bloemenactie voor eenzame ouderen in de stad Leeuwarden mogelijk te maken. Nu senioren in een verzorg- of verpleeghuis door de coronacrisis tijdelijk geen bezoek mogen ontvangen, besloot de Leeuwarder Uitdaging ook geld bij te leggen voor de bloemenactie. De Erasmus-bewoners werden uitgekozen voor de groet.

“Mogelijk volgen er nog meer bloemengroetacties, in de stad en/of de dorpen”, zegt Martine van der Meer van Leowardia. “We helpen dan de ouderen en de bloemisten. Het hangt van financiële middelen af of dat lukt.” De Leeuwarder Uitdaging hoopt dat er door financiële bijdragen van bedrijven ook de mogelijkheid ontstaat om het zorgpersoneel in het zonnetje te zetten. Ondernemingen die een donatie willen doen, kunnen zich melden via info@deleeuwarderuitdaging.nl.

Discussieer mee