U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Palmzondag: speciaal religieus programma met dominee Verwey op LEO Middelsé FM

Nu kerkdiensten vanwege het coronavirus niet gehouden kunnen worden, zendt omroep LEO Middelsé iedere zondagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur een speciaal religieus radioprogramma uit. Dominee J.J. Verwey presenteert het programma komende zondag 5 april. Dan is het Palmzondag. 

Met Palmpasen herdenken de christenen de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem. De vele pelgrims die vanwege Pesach, het joodse feest van de ongezuurde broden (ook wel Joods Pasen genoemd, red.) in de stad waren, verwelkomden hem met palmtakken. Volgens de evangeliën wist Jezus op dit moment al dat lijden en dood hem wachtten. Dominee Verwey - emeritus-predikant is van de Morgenstergemeente in Leeuwarden - bidt in het programma met de luisteraars. Ook verzorgt de dominee een Bijbellezing en een overdenking. Deze programmaonderdelen worden omlijst met geestelijke liederen.

Op Eerste Paasdag wordt het programma gepresenteerd door voorganger G. Riemersma van de Vrije Evangelische Gemeente Leeuwarden. Ds. C.A. den Hertog uit Leeuwarden presenteert het programma op Tweede Paasdag. Op 19 april wordt de uitzending verzorgd door evangelist S. de Visser en op 26 april door da. Mirjam Hulzebos uit Britsum.

De techniek van het programma wordt verzorgd door Melvin Wiersma en/of Jurjen Veeninga. Omroep LEO Middelsé FM is te ontvangen via 105.3 en 106.1 FM. Tussen 9 en 10 uur is iedere zondag non stop geestelijke muziek te beluisteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Discussieer mee