U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Plannen voor drive-in bioscoop op parkeerterrein WTC Expo

Door het coronavirus zijn het uitgaansleven en de horeca plat komen te liggen. Leeuwarder ondernemers slaan de handen ineen om een pop-up drive-in bioscoop te realiseren op het parkeerterrein bij WTC Expo. Bezoekers kunnen vanuit hun auto een film bekijken onder het genot van een hapje en een drankje.

In de jaren '50 en '60 waren drive-in bioscopen erg populair. Het idee om op deze manier de bioscoop te bezoeken is dus al erg oud. Toch is het idee de afgelopen weken een nieuw leven ingeblazen. ‘’We zagen in het buitenland dat bestaande drive-in bioscopen door de coronacrisis opbloeiden. Met dit concept kunnen we mensen ondanks alle beperkende maatregelen toch een gezellige avond uit laten beleven en tegelijk de Leeuwarder horeca ondersteunen”, zegt creatief directeur van Blauwe Zone ‘Foppe van der Veen’.

De bedoeling is dat er meerdere avonden per week een film wordt vertoond. Wanneer de eerste film bekeken kan worden, is nog niet bekend. De catering wordt verzorgd door verschillende horecaondernemers die elkaar afwisselen in een roulatiesysteem.

Naast Blauwe Zone en Proefverlof nemen ook audiovisueel bedrijf MHB en producent Young & Leisure mee aan het project. De organisatie is nog steeds in overleg met de gemeente. Zo zegt Wiebe Kootstra van Young & Leisure: "We zijn in gesprek met de gemeente over vergunningen, en werken het plan nu technisch uit.''

Foto: Google Streetview

Discussieer mee