Gemist

close

Live Radio

close
Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Podiumplaatsen voor Iryoku in Rotterdam

Zes leden van karatevereniging Iryoku uit Leeuwarden/Stiens hebben zaterdag 21 januari een podiumplaats behaald tijdens de Kimaita Cup in Rotterdam. De krijgskunstenaars kwamen bij het sterk bezette toernooi uit op het onderdeel kumite, het gevecht met een tegenstander. Drie pupillen gingen met een tweede prijs naar huis, voor drie clubgenoten was er het brons.

 

De karateka’s streden in poules op basis van leeftijd, gewicht en ervaring. Nynke Anna Zijlman (16) uit Britsum, Thirza Huitema (11) uit Stiens en Dennis Germeraad (11) uit Hallum waren op dreef. Zij bestookten op de tatami (mat) hun tegenstanders met diverse schop- en stoottechnieken en wisten de nodige partijen te winnen. Voor de eindzege bleek het net niet voldoende. Zij werden tweede. Erwin Wierstra (15) uit Marrum, Darianne Dijkstra (14) uit Stiens en Quentin Postema (13) uit Leeuwarden kijken met derde plaatsen ook terug op een geslaagd toernooi. Jurgen van Ee (13) uit Terherne en Luc Postema (11) uit Haren grepen net naast de prijzen.

Het team werd gecoacht door Cheyenne Dokter, met assistentie van Keimpe Postema. De organisatie van het toernooi was in handen van karatevereniging Kimaita uit Rotterdam. In totaal waren er circa 150 deelnemers uit heel Nederland.

Discussieer mee