U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Poëziebus stopt door financiële risico's, organisatie denkt na over vervolg

De Poëziebus stopt ermee door financiële risico's, maar er komt mogelijk een vervolg. Dat laat de organisatie van het reizende gezelschap van dichters, dat in de zomer door het land trok, weten. De Poëziebus deed drie jaar geleden de Blokhuispoort in Leeuwarden aan.

Het was al eventjes de vraag of de Poëziebus komende zomer ook de weg op zou gaan. Nee, luidt nu het antwoord, in een persbericht. De stichting Poëziebus uit Rotterdam stopt er na vijf jaar mee vanwege de financiële risico's. "Hoewel fondsen en gemeenten gul gaven, bleef het project ook financieel een forse uitdaging en een steeds moeilijker te dragen financieel risico", aldus de organisatie. "We kiezen ervoor om te stoppen op ons hoogtepunt."

'Poëziebus'-vervolg zit in de pen
De stichting sluit de deur niet helemaal. Ze heft zichzelf niet op en het netwerk van dichters, die de afgelopen vijf jaar mee op pad gingen, blijft ook intact. "Wij denken de komende periode na over een nieuwe invulling. Poëziebus 2019 was dus de laatste in de vertrouwde vorm." Of er in de nieuwe vorm ook een rol voor Leeuwarden is weggelegd, is onduidelijk.

Foto: Poëziebus

Discussieer mee