U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Kijk live naar LEO Middelsé

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Politici zijn in shock na plotse overlijden Andries Ekhart

Politici zijn in shock na het plotse overlijden van PvdA-fractievoorzitter Andries Ekhart. Zij twitteren massaal over de wijlen politicus uit Camminghaburen. Ekhart overleed donderdagmiddag onverwachts, nadat hij onwel werd.

"Verslagen, verdrietig, onwerkelijk. Rust zacht ouwe rooie!", laat PvdA-raadslid Dirk Visser op Twitter weten. "Een gewaardeerd en bevlogen collega, maar ook een ontzettend sympathieke man. Wat een verlies voor de PvdA in Leeuwarden. Ik zal hem missen", aldus D66-fractievoorzitter Julie Bruijnincx. Otto van der Galiën (LIJST058): "Onwerkelijk. Sterkte aan alle nabestaanden".

Ferd Crone: "Wat een klap"
Ook politici van buiten de raad laten van zich horen, zoals oud-burgemeester Crone. "Wat een klap", tweet hij. "Een man met in alle opzichten een groot warm rood hart met een glanzende blauw-gele rand, ook in Leeuwarden voor iedereen dichtbij, veel sterkte voor familie en vele vrienden!".

Van der Molen: een "innemende en sociaal gedreven man"
Oud-collega van Ekhart, Harry van der Molen: "Ben geschrokken van het plotseling overlijden van oud collega wethouder Andries Ekhart. Met hem heb ik nauw en met plezier samengewerkt." Het Tweede Kamerlid voor het CDA wenst de familie en de Leeuwarder politiek veel sterkte toe. "Zij missen ineens een ontzettend innemende en sociaal gedreven man."

Brok is "geraakt" door overlijden
Commissaris van de Koning Drok laat weten "geraakt" te zijn door het verlies van Ekhart. "Markant en belútsen bestjoerder. Ik bewarje goede werinnerings oan syn wethâlderskip yn Snits. Foar syn âld kollega’s dêr is dit in grut ferlies en ek foar ‘Liwwadden.’ Boppenal foar syn húshâlding. Sterkte!".

Foto: Gemeente Leeuwarden

Discussieer mee