U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Politie deelt vanavond meerdere scenario’s in zaak-Karin Grijpstra

De politie deelt vanavond in ‘Opsporing Verzocht’ meerdere scenario’s van de laatste dag van Karin Grijpstra uit Cornjum. Er is een reconstructie gemaakt die deze dag zo zorgvuldig mogelijk moet weergeven. Daarnaast zijn er gesprekken met de man en dochters van Grijpstra en met wijkagent Cees Hoekstra.

“We delen een aantal mogelijkheden over dat wat er gebeurd zou kunnen zijn”, zegt woordvoerder Tessel Horsman van de politie Noord-Nederland. Ook volgt de laatste stand van zaken. Zo is het aantal tips in de zaak inmiddels iets opgelopen, van 41 naar 50. “We hebben nu wat specifiekere vragen voor het publiek waar ik nu nog niet te veel op vooruit wil lopen.”

Geen link tussen zaak-Grijpstra en roofoverval
Wijkagent Cees Hoekstra vertelt in de uitzending hoe de dood van Karin Grijpstra in Cornjum gevallen is. De recherche schakelde de wijkagent in aan het begin van het onderzoek. Een link tussen de zaak-Grijpstra en de overval op een fietser in Jelsum, midden februari, is er in elk geval niet gevonden. "Die link is er niet", laat Oeble Bouma van de politie Leeuwarden weten. "Voor de roofoverval zijn verdachten aangehouden en die zitten vast."

‘Opsporing Verzocht’ over de zaak-Karin Grijpstra is vanavond vanaf 20.30 uur te zien op NPO1.

Discussieer mee