U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Politie: inbraakgolf is verplaatst van Leeuwarden-West naar Leeuwarden-Oost

De inbraakgolf in Westeinde en Bilgaard lijkt te zijn verplaatst naar de Vrijheidswijk en naar Camminghaburen en Aldlân-Nijlân. Dat zegt Oeble Bouma van de Leeuwarder politie. De verplaatsing van het westelijke naar het oostelijke deel van de stad lijkt te zijn ingezet, nadat er vorige week drie personen in Bilgaard staande werden gehouden.

In de Vrijheidswijk, Camminghaburen en Aldlân-Nijlân waren de laatste tijd al wat inbraken, maar van een inbraakgolf was nog geen sprake. Nu lijkt dat wel zo te zijn, zegt Bouma. In Westeinde en Bilgaard is het nu rustig, ten oosten van de twee wijken zijn sinds afgelopen weekeinde meer inbraken.

Zo werd in het paasweekeinde ingebroken aan de Krijn van den Helmstraat en de Canadezenlaan (Vrijheidswijk), aan de Aggemastate (Camminghaburen) en aan de Beatrixstraat (Aldlân). Een brommer werd gestolen aan de Zenegroen (Aldlân) en aan de Bernard Zweersstraat (Westeinde).

Politie onderzoekt een link tussen inbraakgolven
Bouma wijt de verplaatsing aan het toezicht in Westeinde en Bilgaard, waardoor de inbrekers nu de oostelijke kant van de stad optrekken. De politie zoekt uit of er een link is tussen de inbraakgolf in Leeuwarden-West en die in Leeuwarden-Oost. “We kijken of er overeenkomsten zijn. Of degene of degenen die in Westeinde en Bilgaard zijn bezig geweest nu ook in de andere wijken bezig is of zijn.”

In het oostelijk deel van de stad volgen ook meer surveillances, zoals de frequentie daarvan eerder in Westeinde en Bilgaard werd opgevoerd.

Een lichtpuntje in de inbraakgolf is er ook: er zijn sinds afgelopen weekeinde geen inbraken meer gepleegd in de Vrijheidswijk en in Camminghaburen en Aldlân-Nijlân. Maar dit betekent niet dat er geen inbrekers meer rondlopen, zegt Bouma. “Het is dan een paar dagen stil en dan kan het zomaar weer raak zijn. We zijn blij met mensen die ons opbellen met informatie en die foto’s maken.”

Discussieer mee