U gebruikt een verouderde versie van Internet Explorer. Klik hier om een nieuwere browser te downloaden.


Gemist

close

Live Radio

close

Omroeporganisatie Leeuwarden en omstreken

Luister live naar LEO Middelsé Kijk en luister terug op LEO Middelsé

Politie: mogelijk doorbraak in inbraakgolf Westeinde-Bilgaard

Er is mogelijk een doorbraak in de nieuwe inbraakgolf in de wijken Westeinde en Bilgaard. Dat zegt Oeble Bouma van de politie Leeuwarden. Er werden vannacht drie verdachte personen aangehouden in Bilgaard: een bromfietser met inbrekerswerktuig en twee personen in een auto met drugs en flink wat bankbiljetten op zak.

De bromfietser, een 42-jarige man, werd rond 2.40 uur gepakt op het Bilgaarderpad. Hij had kniptangen en een slijptol in bezit. Deze objecten zijn in beslag genomen, de man kreeg een proces-verbaal voor overtreding van de APV (het verbod op het vervoeren van inbrekerswerktuigen op een openbare plaats, red.). De bromfietser mocht zijn weg na de inbeslagname vervolgen. De politie trekt de man nu na. Ook volgt er sporenonderzoek op het in beslag genomen inbrekerswerktuig.

Auto reed continue door de wijk
De twee personen in de auto werden rond 3.20 uur opgepakt aan De Anjen in Bilgaard. De auto reed continue door de wijk, zegt de politie. Ze hield de wagen aan en trof in de auto een 23-jarige en 26-jarige inwoner van Gouda aan. Zij bleken in het bezit te zijn van wiet en harddrugs, maar ze hadden ook “een aanzienlijk bedrag in bankbiljetten” op zak. De twee zijn aangehouden op verdenking van drugshandel, de auto is in beslag genomen.

Onderzoek is in volle gang
Het onderzoek naar de drie verdachte personen loopt. “We zoeken uit wat ze in de wijk te zoeken hadden”, zegt Bouma. “Het valt ’s nachts op als je ergens rondrijdt. En het is de context: het is midden in de nacht en je kunt niet uitleggen wat je daar doet. Dit alles heeft met de inbraken te maken.”

Discussieer mee